Ponuka odstúpenia podniku v centre mesta Banská Bystrica, ulica Jána Bottu
BOTTOVA – COFFEE – BRUNCH – LUNCH je obľúbené miesto na „gastromape“ Banskej Bystrice, lokalizované blízko centra mesta, na ulici Jána Bottu, na rohu Strieborného námestia a novovznikajúceho areálu Rezidencia Slovenka. Raňajkáreň Bottova bola otvorená pôvodným majiteľom v roku 2018 s cieľom prezentovať kávu spojenú s raňajkami Bystričanom. Je to miesto so zaujímavým konceptom raňajok, brunchu a výbornej kávy.
Prízemie v kompletne zrekonštruovanej budove v centre mesta s parkovacími kapacitami, s dostatočným zázemím pre sklady, s rozlohou cca 170 m2 ponúka možnosť nielen priestorovú, ale aj technickú. Inžinierske siete boli pre túto prevádzku vybudované na mieru. Práve preto je celý priestor premyslene zariadený inštaláciami vody, kanalizácie a elektriky. Kapacita samotnej budovy umožnila zabezpečiť dostatočný objem požadovaných energií, ako aj možnosť využitia ďalšej voľnej kapacity vhodnej pre rozširovanie prípadnej ďalšej pôsobnosti (v zadných presklených priestoroch je možné mať pekáreň, cukrárenskú výrobu, predaj farmárskych produktov či pražiareň kávy).
Fakty o Raňajkárni Bottova:
– férový majiteľ budovy (prenajímateľ), dlhodobá zmluva a korektné jednanie,
– personál je skutočne šikovný, schopný a ochotný (po dohode tu vedia ostať pracovať),
– normálna výška energii, t. j. garantované zálohové platby za energie,
– internetové pripojenie,
– starostlivosť o budovu je nadštandardná,
– budovy a parkovisko pod kamerovým dohľadom,
– seriózne mesačné nájomné, pričom v cene sú zahrnuté 2 parkovacie miesta (t. j. 2 x 15 m2),
– možnosť prenájmu ďalších plôch (momentálne majú dvoj-garáž, ktorá slúži aj ako sklad),
– priestory sa dajú využívať 24/7,
– plocha priestorov je cca 170 m2 (reštaurácia, kuchyňa, prípravovňa jedál, sklad, toalety, chodba),
– dva vchody do priestorov (externé vstupy),
– možnosť dvoch vonkajších terás s nájmom 1,- €/mes. (plocha prednej terasy je cca 15 m2, plocha zadnej terasy je cca 35 m2),
– dva sklady, pre barovú a kuchynskú časť oddelene,
– šatňa pre zamestnancov,
– dámske a pánske sociálne zariadenia,
– kapacita miest na sedenie = 50-55 interiér, 35+ terasa (s nájmom 1,- € mes. a časovou neobmedzenosťou počas roka),
– kompletne vybavená terasa = zeleň, stoly, stoličky, slnečníky,
– tržby vzrástli oproti roku 2020 o 38% (samozrejme, ak nerátame „korona“ mesiace),
– priemerný počet predaných jedál denne je 70 až 100 ks (prevládajú raňajky oproti obedom),
– silný marketing na sociálnych sieťach = cca 5.135 followerov Instagram; 3.100 Facebook – hodnotenia = 4,6 Facebook; 4,7 Google; 5 TripAdvisor (sme umiestnení v TOP 5 reštaurácii v Banskej Bystrici),
– spolupráca s marketingovou agentúrou Tao-scorpi – možnosť pokračovania,
– spolupráca so stravovacími portálmi Bistro a Wolt,
– obchodík so slovenskými a zahraničnými produktami a potravinami,
– food cost na úrovni pod 35%
– účtovníctvo a mzdová agenda zabezpečená firmou – možnosť pokračovať,
– upratovanie interiéru – personál baru na konci každej smeny.
Prečo sa majitelia rozhodli Raňajkáreň Bottova predať?
Otázka, ktorá je samozrejme na mieste. Obaja spoločníci sa venujú inej pracovnej činnosti a ich čas a energia sú obmedzené. Gastronómii sa však treba venovať denno-denne, práve preto sa rozhodli ísť s touto ponukou predaja na trh. Je nutné povedať, že podnik funguje stabilne, ale už v ňom netrávia toľko času, koľko by si zaslúžil a koľko by si zaslúžili aj samotní zamestnanci.
Aká je cena za odstúpenie prevádzky?
20.000,- eur
Čo je v cene odstúpenia prevádzky?
Je v nej zahrnuté kompletné vybavenie Bottovej, t. j. „od kuchyne až po stoličky“, odovzdanie celého konceptu Raňajkárne Bottova, odovzdanie know-how, predaj s. r. o. Predaj Raňajkárne Bottova bude realizovať advokát, ktorého platia predávajúci.
Na záver:
Pri preberaní prevádzky majitelia ponúkajú možnosť pomoci pri nabiehaní na procesy, ktoré tu fungujú. Otváracia doba nie je majiteľom budovy obmedzovaná, dá sa tu fungovať 24/7. Aktuálne je Raňajkáreň Bottova otvorená počas pracovných dní od 7:30 do 14:30 a počas víkendov od 8:00 do 13:00. Samozrejme, že otvorenie prevádzky aj vo večerných hodinách vytvára obrovský predpoklad pre ešte vyšší rast tržieb.
Prípravovňa jedál (t. j. presklená zadná miestnosť – aktuálne sa nevyužíva) je vybavená k pripojeniu teplej/studenej vody, kanalizácie a možnosti veľkého elektrického odberu – voľná kapacita cez 50kW. Vhodné na pekárenskú či cukrárenskú výrobu. Taktiež je možné celý priestor uzavrieť a využívať napr. na súkromné akcie. Kapacita tu je 20+ hostí.